FAQ (veel gestelde vraagjes)

Wie mag gebruik maken van de repetitiekoten en DIY studio?

De faciliteiten van Vloer1 zijn enkel toegankelijk voor leden.

Hoe word ik lid?

Je komt eens langs om je in te schrijven of mailt ons op repeteren@vloer1.be. Na het betalen van het lidmaatschap krijg je toegang tot de ruimtes en tot Noisebox.

Hoeveel moet dat kosten?

We streven naar laagdrempeligheid, ook wat de huurgelden betreft. Eén jaar lidgeld kost 25 euro per bandlid, daarna kan je ruimtes huren aan democratische prijzen (6€/2u kleine repetitieruimte, 8€/2u grote repetitieruimte, €60/dag DIY Studio). Prijzen zijn altijd onderhevig aan mogelijke herziening, wat telkens tijdig zal gecommuniceerd worden.

Waar is Vloer1 gelegen?

Zie onze contactpagina voor een wegbeschrijving. Gelieve altijd langs de aangegeven ingang binnen te komen!

Kan eender wie zich lid maken?

We zijn een lokaal initiatief, met een sociale doelstelling. Daarom geven we voorrang aan bands die minstens 1/3 "Leuvens" zijn, en we richten ons eerder op beginnende bands dan op grote gevestigde waarden.

Kan ik mijn materiaal bij Vloer1 stockeren?

Elke repetitieruimte bevat reeds een zanginstallatie met monitors, een drumstel, basversterker en gitaarversterker. Mits het materiaal behandeld wordt als een goede huisvader, mogen de leden daar gratis gebruik van maken opdat er niet zoveel met materiaal gesleurd hoeft te worden. We voorzien ook (erg) beperkte afsluitbare stockageruimte, die leden mogen huren (prijs nog te bepalen). Vloer1 is in geen geval verantwoordelijk voor schade aan of verlies van persoonlijk materiaal, en we verwachten van onze leden dat defecten aan het gemeenschappelijke materiaal onmiddellijk gemeld worden.

Kan ik optreden bij Vloer1?

Vloer1 heeft als doel het voorzien van repetitieruimtes, niet het organiseren van concerten. We werken wel nauw samen met enkele Leuvense organisaties die af en toe concerten organiseren zoals Leuven Live, SOJO Soundz, CoLabX, ... en kunnen je altijd hun contactgegevens bezorgen.

Ik kan toch niet komen repeteren, ook al heb ik geboekt. Wat moet ik doen?

Kan je toch niet komen? Stuur ons een mailtje zodat we daar rekening mee kunnen houden en de permanentie kunnen verwittigen. Jammer genoeg kunnen we om logistieke redenen betaalde reservatiekosten niet terugbetalen.

Mag er echt niemand binnen die geen lid is? Wat als ik audities houd?

In geval van een auditie moet je dit melden bij de permanentie of per mail, en staan we éénmalig toe dat één persoon kortstondig de Vloer1 ruimtes kan betreden. Wil je graag wat tijd doorbrengen met vrienden en/of groupies, geen probleem: de Gele Zaal in Stelplaats is daar perfect geschikt voor!

Mijn vraag staat niet in de FAQ. Wat nu?

Mail ons je vraag op zever@vloer1.com. We komen zowiezo bij je terug, en wie weet duikt je vraag nadien op in deze FAQ!